Besplatna dostava za porudžbine veće od 3000 RSD

close
cart
0
menu

Tehnologija

iLoveSmile se zasniva na kliničkim istraživanjima i procenama uspešnosti korišćenja Karbamid-Peroxida u svrhe brzog I efikasnog izbeljivanja zuba. Naša Olovkica za izbeljivanje sadrži 35% Karbamid Peroksida, a gelovi seta za izbeljivanje zuba sadrže 10% karbamid Peroksida.

Detalji Kliničkog istraživanja sprovedenog od strane nacionalnog centra za biotehnološke informacije Sjedinjenih Americkih Drzava.

Pozadina istraživanja: Izbeljivanje zuba je konzervativni i ekonomičan tretman obojenih zuba.

Ciljevi: Svrha ove studije bila je procena kliničke efikasnosti i sigurnosti 16% i 35% karbamid peroksida kao agensa za beljenje u kućnim uslovima.

Metode: U istraživanje je bilo uključeno trideset odraslih ispitanika koji su želeli da izbeljuju svoje obojene zube. Sredstva za izbeljivanje sa karbamid-peroksidom u koncentracijama od 16% i 35%, korišćena su za izbeljivanje zuba primenom tehnike prolivenog luka koristeći matricu poluluka formiranu u vakuumu postavljenu preko maksilarnih zuba, u trajanju od jednog sata nedeljno u toku dve nedelje. Ishod je praćen pomoću vodiča za nijanse i fotografija napravljenih pre I posle tretmana.

Rezultati: U istraživanju je učestvovalo dvadeset žena i deset muškaraca, starosti 18-43 godine, prosečne starosti 27-83 godine. Kod svih ispitanika je došlo do izbeljivanje zuba. U prvim sesijama zabeleženo je pomeranje od 2 do 4 nijanse, zatim u 3 do 5 sesija čak 3 do 5 nijansi za 16%, a čak neverovatnih 5 do 9 nijansi za 35% koncentracije karbamid peroksida. Ishod beljenja bio je znatno bolji sa koncentracijom karbamid peroksida od 35%, dok je pri obe koncentracije sredstava za beljenje primećena slaba prolazna osetljivost zuba.

Zaključak: Karbamid peroksid u koncentraciji od 16% i 35% je efikasan i siguran za izbeljivanje obojenih zuba, međutim, koncentracija od 35% je dala znatno veći efekat osvetljenja bez dodatnih neželjenih efekata u poređenju sa koncentracijom od 16%.

Referenca:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24579500/

logo logo
tehnology
Sva prava zadržana I love smile 2022